Tässäpä pikaruokaa arkeen, kun vatsat kurnivat eikä aikaa ole hukattavaksi. Näitä aineksia löytyy arkena tämän keittiön kaapista aika usein.. kaiken varalta. Ja sitten, jos onkin aikaa, niin ainahan voi tuunata hienommaksi!

1245096462_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainekset

200  g  kinkku- tai kalkkunasuikaleita
kevätsipulia tai purjoa
2-3  dl  ruokakermaa
valkopippuria
maizena -suurustetta (mielellään vaaleaa)

Tarjoillaan riisin, makaroonin, nuudeleiden tai vaikka eilisten perunoiden kera. Laita riisit / makaroonit tulille ensimmäisenä, jos tarjoilet kastiketta niiden kanssa.

Kuumenna paistinpannu ja paahda nopeasti siinä kinkku- tai kalkkunasuikaleet sekä hienonnettu sipuli. Kaada joukkoon ruokakerma ja tarvittaessa lisää maitoa. Mausta valkopippurilla ja anna kuumentua kiehuvaksi. Lisää tarvittaessa maizena -suurustetta, sekoita tasaiseksi ja anna hautua hetki.

Ruokakermoissa on eroja ja makuja on monia. Toiset tykkäävät juoksevammasta kastikkeesta ja toiset paksusta. Meillä suurustetta lisätään mittaamatta vähitellen. Jos näyttää jäävän liian juoksevaksi, niin sitten vähän lisää. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kastikkeen todellinen paksuus ei näy heti suurusteen lisäämisen jälkeen. =)

Ajan kanssa kastiketta voikin sitten tuunata mielin määrin. Mausteita, yrttejä, juustoja, tilkka valkoviiniä..