Yhtenä viikonloppuna päätettiin leipoa ja siitä kehkeytyi suklaakisa. Oho teki yhden suklaisen leipomuksen ja Hups toisen. Tässä leipomuksista voittajaksi julistettu. =) Leivoksissa on kolmessa kerroksessa suklaata: ensin herkullinen pohja valkosuklaalla, päällä pehmeä täyte tummasta suklaasta ja koristeena maitosuklaamousse. Mousse tosin ei päässyt heti leivosten päälle, joten koristeista ei tullut aivan kauniita. Ohje on peräisin Fazer Amican ruokalehdestä vuodelta 2006.

1242154191_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

2  kananmunaa
1 1/4  dl  sokeria
1 1/4  dl  vehnäjauhoja
3  rkl  kaakaojauhetta
100  g  voita sulatettuna
100  g  valkoista suklaata rouhittuna

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon siivilöidyt venhäjauhot ja kaakaojauhe. Lisää sulatettu voi ja sekoita nuolijalla tasaiseksi. Levitä massa n. 1 cm paksuiseksi levyksi leivinpaperille ja ripottele päälle valkosuklaarouhe. Paista 200 asteisessa uunissa n. 8 minuuttia ja jäähdytä.

Leikkaa pohja leivoslaatikon kokoiseksi ja aseta pohja laatikkoon.

Täyte

300  g  tummaa (70 %) suklaata
2 1/4  dl  kuohukermaa
3/4  dl  sokeria
2 1/4  dl  kuohukermaa kevyesti vaahdotettuna

Sulata suklaa. Kuumenna kerma ja sokeri. Yhdistä suklaa ja kerma. Lisää vaahdotettu kerma kädenlämpöiseen seokseen. Kumoa seos leivoslaatikkoon pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Leikkaa leivoksiksi.

Maitosuklaamousse

100  g  maitosuklaata
100  g  kuohukermaa

Paloittele suklaa ja kaada päälle kuuma kerma. Sekoita nuolijalla tasaiseksi. Jäähdytä seos jääkaapissa kylmäksi ja vatkaa vaahdoksi. Koristele leivokset maitosuklaamoussella.