Vuosia sitten Oho on saanut ohjeen rapeisiin vohveleihin tuttavaltaan. Vohveliraudan puuttuessa ei kyseistä ohjetta ole vuosikausiin käytetty. Nyt oli aika pyytää vohvelirauta lainaan ja herkutella.

Vohvelit olivat oikeasti rapeita, mutta jos rapeuden haluaa säilyvän, niin näitäkään ei kannata pinota. Ohjeessa sanotaan, että tällä annoksella saa 4 vohvelia, mutta kolminkertaisesta annoksesta tuli kyllä yli 12 vohvelia.

Ainekset

2  dl   vichyä
2        munaa
2  dl   vehnäjauhoja
1  tl    leivinjauhetta
1  tl    suolaa
1  rkl  sokeria

Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti niiden rakenne rikki. Lisää vichy ja sekoita kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen kevyesti vatkaten. Anna taikinan seistä hetki ja paista vohveliraudalla rapeiksi.

Vohveleiden pintaan levitettiin Lime curdia ja koristeluun käytettiin kermavaahtoa, mansikoita ja suklaaperhosia. Suklaaperhoset valmistuivat Kinuskikissan oppien mukaan. Tosin meillä ne tulivat suoraan jääkaapista vohveleita koristamaan. Kannattaa kuitenkin huomata, että kuuman vohvelin päällä suklaaperhoset alkavat nopeasti sulaa, joten nämä pitää koristella juuri ennen tarjoilua.