Kreikkalainen ruoka on lähellä sydäntä, joten kyläsalaatti maistuu aina. Tällä kertaa Taitan blogista löytyi uusi idea paneroida feta. Salaatin lisukkeena oli tietysti tzatzikia ja leipää. Ne tulivat tällä kertaa kaupasta.

Ainekset

jääsalaattia
kurkkua
punasipulia
kalamata-oliiveja
(kirsikka)tomaatteja
vihreää paprikaa

kreikkalaista fetaa
muna
korppujauhoja
oliiviöljyä

oliiviöljyä
suolaa
pippuria
oreganoa

Huuhtele salaatti ja aseta sitä sen verran lautaselle, että pohja peittyy. Kuori kurkku ja sipuli. Leikkaa kurkku tikuiksi ja sipuli renkaiksi. Suikaloi paprika. Asettele salaatin päälle kurkkua, punasipulia, oliiveja, tomaatteja sekä paprikaa. 

Paloittele feta sopivan kokoisiksi paloiksi. Paksummat palat on helpompi paistaa kaikilta sivuilta. Riko munan rakenne kulhossa ja kaada toiseen kulhoon/lautaselle korppujauhoja. Kasta kukin fetapala kauttaaltaan seuraavasti: muna - korppujauho - muna - korppujauho. Paista pannulla kuumennetussa oliiviöljyssä jokapuolelta kauniin väriseksi ja pinnalta rapeaksi. Nosta lämpimät fetapalat salaatin päälle ja mausta salaatti oman maun mukaan.

Niin ja tuossa kuvassa näkyy taempana myös pala paneroitua mozzarellaa. Tuli kokeiltua sitä samalla ja mozzarella ehti selvästi sulaa paistamisen aikana. Aito kreikkalainen feta pysyi hyvin kasassa, vaikka vähän pehmenikin.