Italialaistyyppiseen illanviettoon sopi hyvin nämä Nallen ohraleipäset. Ohje löytyy siis Nalle-ohrahiutale -paketin takaa sekä netistä. Sen verran muokkasimme reseptiä, että pintaan siveltävä yrttiöljy sisälsi rosmariinin sijaan tuoretta basilikaa.

1243454646_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leipäset

3  dl  vettä
1  rkl  sokeria
1/2  tl  suolaa
1/2  tl  valkosipulijauhetta
2  dl  ohrahiutaleita
1  ps  kuivahiivaa
4  dl  vehnäjauhoja
1/2  dl  rypsiöljyä

Yrttiöljy

1/4  dl  rypsiöljyä
1  valkosipulin kynsi murskattuna
tuoretta basilikaa hienoksi silputtuna

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen (+42 astetta) veteen sokeri, suola, valkosipulijauhe sekä kuivahiiva. Lisää ohrahiutaleet ja sekoita. Lisää vehnäjauhot sekä rypsiöljy ja alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija n. 9 cm). Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja valmista yrttiöljy sekoittamalla aineet keskenään.

Painele kohonneisiin leipäsiin sormella koloja ja voitele leipästen pinta yrttiöljyllä. Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Meillä on usein leivottu sämpylöitä sun muita hiutalepakettien ohjeilla. Nämä olivat niin hyviä, että urakoitiin sitten seuraavana päivänä lisää. Jossain vaiheessa selviää ovatko yhtä hyviä pakastuksen jälkeen.

1243455368_img-d41d8cd98f00b204e9800998e