Kun Hups näki Kinuskikissan Halloween-leivokset, niin tottakai sellaisia piti saada. Ihan samoja leivoksia ei tosin tullut tehtyä, sillä salmiakkikinuski tehtiin Haganolin ohjeella. Samalla tuli sitten kokeiltua sokerimassa käsittelyä ihan ensimmäistä kertaa.

2026829.jpg

Pohja (Kinuskikissa)
300  g    voita tai margariinia
2      dl   sokeria
4            pientä/keskikokoista munaa (tai 3 isoa)
6      dl   vehnäjauhoja
6      rkl  kaakaojauhetta
6      tl    leivinjauhetta
2      dl   maitoa

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 40 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min.

Vinkki: lisää taikinaan lopuksi pussillinen Fazerin Tyrkisk Peber -murskaa -> saat pohjaan vahvemman salmiakin maun.

Salmiakkikinuski (Haganol)
2       dl  kermaa
1,25  dl  sokeria
0,5    dl  siirappia
n. 1   dl  Apteekin Salmiakki mixeriä

Mittaa aineet kattilaan. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Pyöräyttele seosta usein, kun seos sakenee. Kokeile tiputtaa sitä lautaselle jos seos ei leviä vaan jää keoksi, kuorrutus on valmista. Anna jäähtyä hetken ja levitä lastalla pohjan päälle.

Pohja oli mielettömän kuohkea ja kuorrutus maistui ihan hopeatoffeelta. Me käytettiin kuorrutukseen liki tuo 1 dl mixeriä. Salmiakin ystävinä oltaisiin kyllä voitu tehdä tuota kuorrutusta enemmänkin. ;) Harmittavasti kaupasta oli turkinpippurimurska loppunut, joten se jäi pohjasta pois. Olisi varmasti sopinut siihen hyvin!

Koristeet tuli tehtyä lähinnä siksi, että haluttiin kokeilla sokerimassaa. Sokerimassa oli valmiina ostettua ja ihan mukavaa käsitellä. Värikin sekoittui siihen ilman ongelmia. Silikonialustaa ei meiltä löydy, mutta Ikean  laatikoiden suojamuovi toimi hyvin, kun piti nypyläisen puolen pöytää vasten. Sopivan kokoisia muotteja löytyi tosin vain nuo ukko ja akka. =)