Illanistujaisiin tuli jo hieman jouluinen teema, joten glögin seurana nautittiin muun muassa tätä piparkakkupullaa. Tämä idea on lähtöisin Myllyn parhaan mainoksesta, joka on nyt tullut vastaan aika monessa eri lehdessä.

2066109.jpg

Ainekset
pullataikinaa
piparkakkutaikinaa
rusinoita
mantelirouhetta
loraus tummaa rommia (tai punssia)
kanamuna voiteluun
raesokeria ja mantelilastuja koristeluun

Laita rusinat ja mantelirouhe maustumaan rommiin. Muista käydä välillä sekoittamassa, että rommia imeytyy rusinoihin tasaisesti. Kauli pullataikinasta ja piparkakkutaikinasta samankokoiset levyt. Levitä maustuneet rusinat ja manterlirouhe tasaisesti pullataikinalevylle ja nosta piparkakkutaikina päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja jätä sauma alaspäin. Leikkaa puusteiksi tai jätä pitkoksi. Meillä kääräistiin nyt kiekoksi.

Anna kohota kaksinkertaiseksi ennen kuin voitelet kananmunalla ja koristelet raesokerilla ja mantelilastuilla. Meidän kiekosta puolet oli ilman rusinoita ja mantelirouhetta, joten sillä kohdalla ei myöskään pinnassa ollut mantelilastuja. Paista uunin ala-tasolla 180 asteessa. Kiekon kypsyminen kestää tietysti kauemmin kuin pitkon tai puustien.

Taikinajämistä voi sitten tietysti tehdä pullia ja pipareita ja meillä paistui uunissa samalla myös tähtitorttuja. Mukavaa joulun odotusta!

2066110.jpg