Äitienpäivän ruokailun päätti appelsiinijuustokakku ja koska suklaa yksinkertaisesti vain on hyvää, niin pitihän sitäkin tähän saada. Täytteen ohje on Pirkasta, mutta muuten sitten sovellettu. Tämä juustokakku olikin siitä ihana, että se ei meidän makuun ollut liian makeaa. Pinnan koristelu alkoi kauniisti, mutta loppua kohti siitä tuli kulmikasta ja epätasaista. Lienee siihen vaikuttanut lahkeessa roikkuneet kädet. =)

1243334393_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

180  g  Domino-keksejä (tässä tuplasuklaatäyte)
80  g  voita sulatettuna

Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen pala irtopohjavuoan pohjalle ja laita halutessasi reunakalvo vuokaan. Murskaa keksit kulhossa tai pakastepussin sisällä muruksi ja sekoita hieman jäähtyneeseen sulaan voihin. Levitä seos tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin kovettumaan.

Täyte

400  g  appelsiinituorejuustoa
4  dl  vispikermaa
1  tl  vaniljasokeria
2  liivatelehteä
1/2  dl  appelsiinitäysmehua

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Mausta vaniljasokerilla. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja liota liivatelehdet siihen. Kaada hieman jäähtynyt seos ohuena nauhana juustotäytteeseen koko ajan  hyvin sekoittaen. Levitä täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä foliolla ja nosta jääkaappiin hyytymään.

Kiille

3 dl appelsiinitäysmehua
3  liivatelehteä

Kun kakku on hyytynyt, laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna n. 1/2 mehusta kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Lisää joukkoon loput mehusta ja odota, että seos on huoneenlämpöistä. Kaada kiille kakun pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Irrota kakku vuoasta ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä siis koristeet sulatetusta tummasta suklaasta.

Tekstistä olisi varmaan saanut kauniimman, jos suklaan olisi pursottanut leivinpaperille ja nostanut sen päällä kovettumaan jääkaappiin. Silloin täytyy vain olla varovainen tekstin siirtämisessä kakun reunaan. Sen takia kokeiltiinkin tekstin pursottamista reunakalvolle. Kalvon kanssa kirjaimet toki litistyvät.

Eli tulostimella tulostettiin teksti paperille ja asetettiin pöydälle nurin päin. Reunakalvo paperin päälle ja suklaan pursotus mallin mukaan. Lopuksi kalvo asetettiin varovasti, mutta tiukasti kakun ympärille ja kakku jääkaappiin kunnes pursotukset olivat kovettuneet. Reunakalvoa irrottaessa saa olla vähän varovainen, että kirjaimet ei hajoa.

Kohdistus ei ihan onnistunut ja teksti tuli hieman liian ylös ja muutaman ä-pilkut jäivät matkasta. Viesti ei kuitenkaan tainnut jäädä epäselväksi. =)