Kevään kynnyksellä oli taas aika kaivaa esille ranskalaisten croissantien resepti ja muistella edellisen kesän sunnuntaibrunsseja. =)

1480666.jpg

5      dl     maitoa
50    g      hiivaa
2      tl      suolaa
200  g      voita
1/2   dl     sokeria
1      l       jauhoja
              
Voiteluun kananmuna tai pelkkä keltuainen.

Hiiva murennetaan kädenlämpöiseen maitoon. Lisätään suola, puolet pehmenneestä rasvasta, sokeri sekä jauhot. Alustetaan tasaiseksi.ja annetaan kohota puolesta tunnista tuntiin.

Jauhoita alusta ja kauli taikina levyksi. Levitä loput rasvasta levyn toiselle puoliskolle ja taita toinen puoli päälle sekä painele reunat tiiviisti yhteen. Kauli uudelleen levyksi ja taita kolmeen osaan. Tee näin vielä kaksi kertaa.

Jaa taikina kahtia ja kauli levyiksi tai ympyröiksi. Leikkaa kolmioiksi ja kiedo rulliksi. Nosta pellille, muotoile sarviksi ja kohota 15 - 45 min. Voitele munalla ja paista 220 asteessa 10 - 15 min.