Pääsiäisen toisena viemisinä oli pajunkissaleivokset. Ne syntyivät - yllätys, yllätys - Kinuskikissan narsissikakun innoittamana. Näistä vain tuli aika isoja, vaikka täytettä oli vain yhdessä kerroksessa. Leivoksen halkaisija oli n. 8 cm eli vähempikin olisi riittänyt. Mielettömän hyvää kuitenkin! =)

1241204911_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leivoksia varten tehtiin yksi kääretorttupohja, mistä leikattiin lasin avulla painellen leivospyörylöitä. Kuhunkin leivokseen tuli siis kaksi pyörylää. Pyörylät kostutettiin Spritella ja niiden pintaan siveltiin Lime curdia. Meillä onkin nyt tykästytty tuohon Lime curdin makuun.

Leivosten väliin tuli aika reilusti Kickeihin tehtyä lakritsimoussea, vaikka sitä oli ihan vain yksinkertainen annos. Lopuksi vielä leivoksen reunat pyöräytettiin sileiksi lakritsimoussen avulla.

Kuorrutus on sokerimassaa, joka on värjätty keltaisella elintarvikevärillä ja maustettu sitruuna-aromilla. Pajunoksat ovat Kick-patukkaa ja kissat sokerimassaa. Reunoilla lakumattopaloja.

 

Laitetaan tähän vielä muistiin tuo Kinuskikissan lakritsimoussen ohje.

125  g  Kickejä tai Hopeatoffeeta
1,5  dl  kuohukermaa
1,25  dl  Flora Vispiä
0,25  dl  vaniljakreemijauhetta

Paloittele karkit kuohukerman sekaan kattilaan ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes karkit ovat lienneet kermaan. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä. Nosta jäähtynyt seos vielä jääkaappiin, jotta siitä tulee kylmää.

Vaahdota Flora Vispi omassa ja kylmä lakukermaseos omassa kulhossaan. Yhdistä vaahdot ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe.