Tämä resepti löysi tiensä meille erään ystävän kautta, koska se hänen kertomansa mukaan on niin hyvää! Huhujen mukaan tästä voi saada vain joko tosi makeaa tai aivan älyttömän makeaa. Koskaan ei olla itse maistettu (saati nähty) kuin itse tehtyä versiota, joka ehkä kuulunee tuohon tosi makeaa kastiin. =D

2009262.jpg

Peanutbuttermurosuklaa

5  dl    sokeria
5  dl    vaaleaa siirappia
1  prk  peanut butteria
           reilusti riisimuroja
           suklaata maun mukaan

Valmistus on helppoa. Mitataan sokeri ja vaalea siirappi kattilaan ja kuumennetaan sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Lisätään maapähkinävoi kattilaan ja sekoitetaan tasaiseksi. Kaadetaan seos kulhoon ja lisätään riisimuroja, kunnes massa tuntuu sopivalta. Levitetään massa ohuelti leivinpaperille jäähtymään. Sulata suklaa ja kuorruta. Pistä jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa paloiksi.

Muutama niksi on kuitenkin paikallaan..
1. Peanut butter kannattaa olla ihan oikeaa maapähkinävoita eikä niitä makeita suklaisia juttuja. Turhan makea peanut butter tekee tästä taatusti turhan makeaa. Purkin koko on varmaan joku jenkkistandardi. ;)
2. Riisimuroja on tullut lisättyä liikaa, jos massan sekoittaminen käy hankalaksi. Lienee turha sanoa, että tässä vaiheessa leivinpaperille levittäminenkin on hankalaa. Saadussa ohjeessa määrä oli puoli pakettia riisimuroja, mutta noita pakettejahan on aika eri kokoa..
3. Päälle levitettävän suklaan ei myöskään kannata olla sitä kaikkein sokerisinta. Alkuperäisessä ohjeessa suklaata tarvitsi kolme levyä. Suklaan voi toki jättää poiskin ja kuvasta näkyy, että tällä kertaa tuli tehtyä eri variaatioita. Tämä valkoinen pähkinäsuklaa on kyllä toistaiseksi ollut paras valinta meidän makuun.
4. Jääkaappikylmän levyn leikkaaminen on haastavaa, joten kannattaa nostaa esille jo hetkeä aiemmin.
5. Kun palat pinoaa kuvan mukaisesti, ne voivat jämähtää aika hyvin kiinni toisiinsa. Samoin syötävää palaa ei kannata laskea esim. talouspaperin päälle..
6. Meillä on aina tehty tästä ohjeesta vain puolikas annos.