Koska leivosten salmiakkikinuski toi mieleen hopeatoffeen, niin pitihän sitä kokeilla keitellä erikseen ihan omaa hopeatoffeeta! Ohjeena toimi edelleen sama salmiakkikinuski, mutta nyt taisi tulla keitettyä hieman pidempään sillä keittelyyn meni n. 40 min.

Seoksen valmiusastetta testattiin tiputtamalla sitä lasilliseen kylmää vettä. Seos on valmista, kun se ei leviä veteen vaan pysyy kasassa ja sen saa nostettua lasin pohjalta ylös. Seos jäähtyi ihan hetken ennen kuin siitä kaadettiin ensin annosvuokiin ja sen jälkeen loput leivinpaperin päälle levyksi. Jäähdyttyään sekä toffeevuoat että toffeelevy nostettiin jääkaappiin kovettumaan.

2055894.jpg

Vuokien avulla toffeista sai valmiiksi sopivia suupaloja ja kovettunut toffee irtosi ihan mukavasti vuoasta (kuvan oikea alanurkka). Miinuksena mainittakoon, että sormetkin meinasivat tahmaantua samalla.

2055893.jpg2055891.jpg

Kovettuneesta levystä saa kuitenkin helposti leikattua paloja, joten tämä varmaan on jatkossakin meillä suosittu tapa. Palat voi kääräistä vaikka leivinpaperiin tai sellofaaniin, jotta ne eivät tartu yhteen.

Yhdestä annoksesta tuli 20 annosvuokiin tehtyä toffeeta sekä reilu tusina toffeepaloja. Toffeet kannattaa säilyttää viileässä ja syödä nopsasti pois häiritsemästä. =)