Talvella esitettiin toive prinsessalinnakakusta. Matkanvarrella se ensin muuttui prinsessalinna-autokakuksi, mutta lopullinen toive oli ihan vaan autokakku. Ei tosin mikä tahansa autokakku vaan Salama-autokakku. Tiedättehän, Salama McQueen.

1245265696_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kummankin kerroksen pohja on ihan tavallinen sokerikakkupohja. Kostutukseen on käytetty Spritea. Ala-osa on suhteessa matalampi, joten siinä on toisessa välissä Lime curdia sekä banaania ja toisessa välissä Lime curdia sekä mansikkamoussea. Yläosassa on kummassakin välissä Lime curdia, banaania sekä reilusti mansikkamoussea. Banaani on (kuten meillä aina) viipaloitu mummin opein pitkittäin.

Kummankin kakkukerroksen pintaan siveltiin ensin sokerikreemiä ja kuorrutettiin sokerimassalla. Koristeetkin on tehty sokerimassasta. Väreinä oli käytössä sekä pastavärejä että apteekin karamellivärijauheet. Samalla kokeiltiin autoissa eri tekniikoita. Toiseen värjättiin sokerimassa punaiseksi ja maalattiin vain tehosteet. Toinen Salama tehtiin valkoisesta sokerimassasta ja maalattiin kokonaan. Kummassakin on puolensa, mutta kyllähän tuossa saa odotella kuivumista, kun kokonaan maalailee..

Kakku kasattiin edellisenä iltana eikä lässähtänyt yön aikana. Mikä tärkeintä, kakkutoiveen esittäjä oli kakkuunsa tyytyväinen. =)

1245266740_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tähän vielä muistiin mansikkamoussen ja sokerikreemin ohjeet, jotka ovat Kinuskikissalta opittuja. Sokerikreemi tehtiin tähän kakkuun puolitoistakertaisena. Mansikkamoussea tehtiin tuplasti, mutta puolitoistakin olisi nipin napin riittänyt.

Sokerikreemi

(yhden halkaisijaltaan 24 cm kokoisen kakun kuorruttamiseen)

125  g  margariinia
1/2  tl  vaniljasokeria
4  dl  tomusokeria (=250 g)
1  rkl  vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen.

Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.

Kreemiin voi käyttää myös mansikka- tai kaakaotomusokeria ja sen voi maustaa kakkuun sopivalla aromilla.

Mansikkamousse

250  g  mansikoita
2 1/2  dl  mansikkakermaa
1/2  prk  rahkaa
1/2  dl  vaniljakreemijauhetta

Soseuta mansikat. (Jos käytät ulkomaisia pakastemansikoita, niin kuumenna ne ensin.) Vaahdota mansikkakerma. Sekoita vaahdon joukkoon mansikkasose, rahka ja vaniljakreemijauhe. Levitä pohjan päälle.