Törmättiin Caipirinha juustokakkuun ensimmäisen kerran jossain leivontablogissa ja sen jälkeen monessa muussakin. Erilaisten muunnelmien pohjana oli SantaMarian Caipirinha Drink Mix -juomasekoitukseen perustuva resepti: Frozen Caipirinha Cheesecake. Juomasekoitus ei kuitenkaan meitä vakuuttanut. Eihän se edes sisältänyt kuin sokeria ja limearomia, joten kyseessä oli selvästi vain yksi limejuustokakku. Idea kuitenkin jäi itämään ja äitienpäiväksi päätettiin tempaista ja kokeilla tehdä ihan oikeaa Caipirinha juustokakkua.



Pohja
12          digestivekeksiä
70    g     voita (tai mikä määrä vaikuttaa sopivalta)

Täyte
3      dl    kuohukermaa
200  g     maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
3      dl    tomusokeria

1             limen mehu
2-3   tl     ruokosokeria
5      cl    sokeriruokoviinaa

½     rkl   liivatejauhetta

Murskaa ensin digestivekeksit. Sulata voi ja sekoita keksinmurujen kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita toisessa kulhossa keskenään maustamaton tuorejuusto ja tomusokeri.

Purista limestä mehu ja lisää joukkoon ruokosokeri. Sekoita kunnes ruokosokeri on liuennut. Tarvittaessa mehua voi hieman lämmittää. Mittaa nesteeseen sokeriruokoviina ja ota syntyneestä Caipirinha-drinkkipohjasta käyttöön 1/2 dl (tai vähän reilummin). Loput voi mennä kokin suuhun. Sekoita liivatejauhe käytössäsi olevaan 1/2 dl drinkkipohjaan. (Vähän reilummin liivatejauhetta, jos nestettäkin tuli reilummin.) Kuumenna varovasti, jotta liivatejauhe liukenee seokseen.

Lisää liivateseos hyvin sekoittaen tuorejuusto-tomusokeriseokseen. Lisää lopuksi joukkoon vielä kermavaahto.

Levitä täyte vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen noin 4 tunniksi. Ota kakku pois pakastimesta noin 30 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele haluamallasi tavalla.