Pääsiäisenä vietiin kyläpaikkoihin leipomuksia tuliaisiksi ja toinen niistä oli pääsiäismunakakku. Koristelut tulivat kaappien kätköistä, joten väreille jäi vähän toivomisen varaa.
Kakkuun käytettiin yksi kääretorttupohja, josta leikattiin kolme pääsiäismunan muotoista pohjapalaa. Väliin tuli valkosuklaamoussea, johon paineltiin vadelmia. Kostutus maidolla. Kuorrutus ja koristelut pääosin marsipaania.
Valkosuklaamousse oli sitä ihanan helppoa, jonka olen oppinut Kinuskikissalta.
2,5 dl Flora Vispiä
100 g Sunnuntain Vaniljatuorejuustoa
150 g (valko)suklaata
Flora Vispi vaahdotetaan ja siihen sekoitetaan tuorejuusto. Suklaa sulatetaan ja sekoitetaan tasaisesti vaahdon joukkoon. Täytetyn kakun annetaan jähmettyä jääkaapissa ennen koristelua.
Kommentit