Bannoffee pie:n ohjeen olemme saaneet Hupsin pitkäaikaiselta ystävältä ulkomailta. Aina ennen ollaankin tehty Bannoffee torttuna, mutta tällä kertaa leivosvuoat veivät voiton.

Keksipohja

75-100 g margariinia
170 g digestive keksimurskaa (n. 12 keksiä)

Täyte

1 tlk kondensoitua sokroitua maitoa (n. 400 g)
3 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl pikakahvia
2-3 banaania
suklaata tai kahvimuruja

Kiehuta avaamatonta maitotölkkiä kolmisen tuntia vedessä. Tölkin tulee olla koko ajan veden peitossa, sillä muuten se voi poksahtaa (=sotku). Tölkissä oleva maito muuttuu kiehumisen aikana kinuskiksi. Nosta kuuma tölkki varoen jäähtymään ritilälle.

Sulata margariini ja sekoita se keksimurskaan. Painele keksipohja leivosvuokiin (tai irtopohjavuokaan) ja laita jäähtymään jääkaappiin.

Levitä jäähtyneestä tölkistä kinuski keksipohjien päälle. Viipaloi banaanit ja asettele kinuskin päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen sokeri ja pikakahvi. Levitä kermavaahto banaanien päälle ja koristele suklaalla tai kahvimuruilla.

NAUTI!

Kokeilimme tuon kinuskin valmistusta mikrossa, koska netistä sellaisiakin ohjeita löytyy. Kyllä siitä jotain tuli, mutta ei meillä ainakaan samanlaista kuin keittämällä. Pitäydymme siis tässä keittomenetelmässä. Tölkkejä voi keitellä kerralla useampia, sillä keitettyä tölkkiä voi säilyttää jääkaapissa. Jos kerran jotkut käyttävät sitä mikrokinuskia, niin toki halutessaan kinuskin voi valmistaa muutenkin tai ostaa kaupasta, jos keittely arveluttaa.

Niin ja vinkkinä, että suklaalevystä saa helposti koristemurua, kun antaa sen ensin olla hetken jääkaapissa ja sitten höylää juustohöylällä.