Tässä vapaiden aikana tuli leivottua koko porukan voimin sämpylöitä. Tehtiin iso taikina, jotta osa sämpylöistä saatiin pahan leipäpäivän varalle pakkaseen. Ne, joilta ei sämpylöiden pyöritys luonnistu, voivat ottaa avuksi kaulimen ja muotteja. Tässä kuvassa onkin meidän jouluisia sämpylöitä.

2197264.jpg

Näiden sämpylöiden taikina sovellettiin lennosta, mutta oli jotakuinkin seuraava:

0,5    l     vettä
0,5    l     maitoa
3      pss  kuivahiivaa
150  g     margariinia
               suolaa muutama teelusikallinen maun mukaan
               3-viljan sämpyläjauhoja
               vehnäjauhoja

Jauhoja ei tullut mitattua, mutta tällä kertaa tehtiin vähän jämäkämpää taikinaa, jotta muottejakin sai käytettyä. (Yleensä meidän taikina jätetään löysemmäksi eikä jauhoja tule niin paljoa kuin jauhopussien  ohjeissa.) Taikinaa ei kannata kaulita kovin ohueksi, jotta saa muhkeita sämpylöitä. Muotienkaan ei toki kannata olla niitä pienimpiä ellei ole ajatellut tehdä cocktailpaloja. =)