Jostain kumman syystä perjantai on se päivä, jolloin meidän keittiössä tehdään pitsaa. Ei toki joka perjantai, mutta kyllä kotitekoinen pitsa aina ostetun voittaa!

2026830.jpg


Tässä pitsassa ei ole mitään erikoista, mutta koska tänne ei ole tullut ruokia juuri laitettua, niin pistetään nyt sitten tämä. Jos haluaa ohuen pohjan, kannattaa pohja tehdä kuten alla on annettu. Pannupitsaan kannattaa tehdä kaksinkertaisena. Tällä aikanaan 4H-kerhossa opitulla ohjeella saa pellillisen pitsapohjaa.

Pohja
2     dl   vettä
25   g   hiivaa
1     tl   suolaa
0,5  dl  öljyä
5     dl  jauhoja

Liotetaan hiiva veteen ja lisätään suola sekä öljy. Suolan voi jättää pois tai laittaa vähemmän. Varsinkin, jos täyteet tulee olemaan suolaisia. Lisätään jauhoja vähitellen käsin vaivaten ja kun taikina tuntuu sopivalta, painellaan se jauhoja apuna käyttäen pellille. Pohjaa ei tarvitse kohottaa eli täytteet päälle ja uuniin paistumaan.

Tällä kertaa täytteiksi tuli kunnon kinkkua sekä salamia, ananasta, sipulia ja tomaattia. Juustoraaste on nyt pinnassa, vaikka Hups sen usein laittaakin jo tomaattipyreen päälle.

Vinkkinä lisättäköön, että kannattaa kokeilla korvata vaaleista jauhoista desi tai pari ruisjauhoilla. Pohjaan tulee mukavasti lisää makua ja toki kuituakin.