Tätä kakkua oli tosi mukava tehdä Kerkolle ja näyttihän se onneksi myös maistuvankin. =) Ajatuksena oli tehdä jotain Star Wars -henkistä, mutta ei kuitenkaan minkään hahmon näköistä tai muotoista. Alkuun ajatuksissa oli kyllä jonkun hahmon tekeminen kakun päälle sokerimassasta, mutta se idea valitettavasti kaatui flunssaan siinä vaiheessa, kun se hahmo olisi pitänyt tehdä. Nyt siis tummaa pintaa koristi teksti aiheen mukaisella fontilla sekä sokerihelmitähdet.

1255293205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun pohjana oli tavallinen suklaakääretorttupohja. Toisessa välissä oli banaania sekä maitosuklaamoussea ja toisessa välissä banaania ja mansikkamoussea. Kuorrutteen alla oli ohuelti maitosuklaamoussea. Kuorrute on vaahtokarkkikuorrutetta, joka on tehty kaakaotomusokeriin ja värjätty lisäksi mustalla pastavärillä. Teksti sen sijaan on muotoiltu valkoisesta sokerimassasta ja viimeistelty helmiäissuihkeella. Tähdet talviströsselisekoituksesta löytyviä minisokerihelmiä hopeisina ja valkoisina.

Tässä kakku vielä ennen mustalle tarjottimelle siirtoa. Täytyy sanoa, että musta tarjotin ja valkoinen pöytäliina saivat kakun näyttämään paremmalta, mutta meidän keittiökaksikko ei ymmärtänyt siinä vaiheessa ottaa enää kuvaa!

1255293192_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuon vaahtokarkkitaikinan tekeminen noin tummaksi olikin suhteellisen haastavaa. Kaupasta valittiin Smuffi-vaahtokarkkeja, jotta sulasta massasta tulisi valmiiksi sinertävää. Kauniin vaaleansininen sävy siihen tulikin, mutta sille ei nyt ollut sen enempää käyttöä. Sulaneisiin vaahtokarkkeihin sekoitettiin ehkä noin teelusikallisen mustaa pastaväriä ja sen jälkeen alkoikin kaakaotomusokerin kanssa kuorrutteen valmistus. Tahmaista puuha kuten yleensäkin, mutta saatiin kuin saatiinkin tumma sävy aikaiseksi.

1255293222_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Kuorrute lepäsi seuraavaan päivään, jolloin todettiin sävyn olevan vielä aavistuksen liian ruskea. Tässä vaiheessa sitten hieman lisää mustaa pastaväriä ja sen vaivaaminen kuorrutteeseen oli haastavaa. Viereen varattua tomusokeriakin kului, jotta vaivaamisesta lämpenevä taikina ei tarttuisi kiinni.

Ps. Nuo Smurffi-vaahtokarkit itsessään maistuivat meidän mielestä kamalilta, mutta valmiissa kuorrutteessa oli mukava suklainen maku.