SLY-paketin tarvikkeista syntyi juhlapäivän kunniaksi viidakkoleivoksia. Jo jonkun aikaa oli ajateltu tehdä aleksanterinleivoksia, joten siitä se idea sitten syntyi. Aleksanterit tehtiin tosin mansikkamarmeladilla, kun kerran niin toivottiin.

1243800132_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

250  g  margariinia
1 1/2  dl  sokeria
2  tl  vaniljasokeria
2  keltuaista
6  dl  vehnäjauhoja

Täyte

mansikkamarmeladia

Kuorrutus

mansikkatomusokeria
sitruunamehua
vettä

Koristelu SLY-paketin viidakkokoristeilla ja vihreällä koristelugeelillä.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää keltuaiset ja vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Painele murumainen taikina tiiviiksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

Jaa taikina kahtia ja kauli kumpikin puolisko leivinpaperien päällä samansuuruisiksi levyiksi. Siirrä toinen levy pellille ja levitä marmeladia levylle. Nosta leivinpaperin avulla toinen levy marmeladin päälle. Poista päälimmäinen leivinpaperi ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Jäähdytä pohja ennen kuorruttamista. Sekoita kuorrutus mansikkatomusokerista ja tilkasta sitruunamehua. Lisää sitruunamehua tai vettä vähän kerrallaan, kunnes kuorrute on notkeaa. Levitä kuorrute pohjan päälle ja anna kovettua kunnolla (seuraavaan päivään) ennen leikkaamista paloiksi. Näin kuorrute leikkautuu siististi.

Nämä koristeltiin seuraavana päivänä kovettuneen kuorrutteen päälle. Toki eläimet olisi voinut painaa vasta levitetyn kuorrutteen päälle. Pohjaan taisi apulaisen kanssa lipsahtaa myös liikaa jauhoja, sillä se meinasi väkisin murentua. Leikkuulaudan avulla saatiin kuitenkin toinen levy nostettua toisen päälle. =D

Tässä vielä kuva eri viidakkoeläimistä.

1243801348_img-d41d8cd98f00b204e9800998e