Keväisessä suklaakisassa kakkoseksi jäi tämä suklaatryffelikakku, mutta sehän ei tarkoita, että tätä ei kannattaisi kokeilla. Tätä suklaatryffelikakkua onkin meillä tehty useaan otteeseen. Resepti löytyi Patricia Lousadan Ihana suklaa -kirjasta.

1250680610_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja

180 g digestive-keksejä
2 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
2 rkl ruskeaa sokeria
75 g sulatettua voita

Täyte

250 g taloussuklaata
90 g tummaa suklaata
6 dl kuohukermaa
2  rkl maitoa
2 rkl brändyä tai rommia ( tai 1 tl vaniljasokeria)

Koristeluun kaakaojauhetta ja rouhittua suklaata.

 

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.

Sekoita keskenään murskatut keksit, kaakaojauhe, tumma sokeri ja sula voi. Painele seos tasaisesti vuoratun vuoan pohjalle. Paista 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Poista vuoan reuna ja laita pohja jäähtymään ritilälle. Kun pohja on jäähtynyt, laita reuna takaisin paikoilleen ja aseta mahdollinen reunakalvo vasta tässä vaiheessa.

Sulata täytteen suklaat ja anna jäähtyä haaleaksi. Suklaan pitäisi olla yhä juoksevaa. Laita kerma purkeissaan kuumaan veteen, kunnes kerma on viileää muttei enää jääkaappikylmää.

Vatkaa kermaa maidon ja brandyn / rommin / vaniljasokerin kera, kunnes vaahto on niin paksua, että vatkain nostettaessa jättää nauhavanan. Varo vatkaamasta liikaa.

Sekoita lusikallinen kermavaahtoa haaleaan suklaaseen, sekoita sitten suklaa nopeasti metallilusikalla loppuun kermavaahtoon. Kaada seos keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta palettiveitsellä. Peitä vuoka kelmulla ja pane jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

1250680624_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ota kakku vuoasta puoli tuntia ennen tarjoamista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Koristele juuri ennen tarjoamista esimerkiksi sihtaamalla pintaan kaakaojauhetta tai rouhitulla suklaalla.