Vietimme ystävien kanssa iltaa ja teimme tarjoilut italialaiseen tyyliin. Jälkiruoaksi valikoitui Suklaisen keittiön suklaapannacotta. Helppoa ja hyvää eikä niin makeaa kuin aiemmin testattu lemon lime pannacotta.

1243405091_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ainekset

2 1/2  liivatelehteä
3  dl  kuohukermaa
1/2  dl  sokeria
1  tl vaniljasokeria
100  g  tummaa suklaata  (yli 50% kaakaota)

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Purista liivatelehdet kuiviksi ja liuota ne kermaan. Sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Kaada annosvuokiin ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Koristele pannacottat rouhitulla suklaalla.

Suklaakoristeet pursotettiin leivinpaperille ja nostettiin jääkaappiin kovettumaan. Sen jälkeen pintaan suihkaistiin hopeasuihketta. Annokset koristeltiin muutama tunti etukäteen ja nostettiin valmiina jääkaappiin odottamaan tarjoilua.